diumenge, 24 de novembre del 2019

Taller "Les Varietats Locals" 👩🏻‍🌾🥕🍅🍆👨🏻‍🌾


Hola, famílies! 🙋🏻

El divendres vam fer el taller de Les Varietats Locals, on la Marga, la monitora, ens va explicar moltes coses... :


- Els fruits i conreus de la tardor. 



- Quina part de les plantes ens estem menjant si mengem una ceba, un tomàquet, un espàrrec... Per identificar-ho ens havíem de fixar a on es trobava el fruit o l'hortalissa o si es tractava "del cos" de la planta en sí:


Si la part de la planta que ens menjàvem es trobava sota el terra quan ha crescut a l'hort i l'hem de desenterrar per agafar-la, és que és una arrel. Uns exemples són la pastanaga i la ceba.

Si la part de la planta que ens mengem és "el cos de la planta", això és la seva tija. Un exemple és l'espàrrac.

D'altra banda, ens podem menjar la flor de la planta, com ocorre amb la coliflor.

I, per últim, ens podem menjar el fruit de la planta, com ocorre amb el tomàquet, la magrana..., per exemple.

A continuació, vam poder identificar a on tenen les llavors cada fruit o hortalissa veient el fruit directament, els vam poder manipular i inclús ens vam atrevir a tastar-los!!!!







I per acabar, vam plasmar allò aprés en un dossier que ens van proporcionar, on vam dibuixar i pintar els fruits i les hortalisses  de la tardor. 


Tota una experiència sensorial!
👀👃👅👐



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada